Respirar bé

PER VIURE CAL RESPIRAR, PER VIURE BÉ CAL RESPIRAR BÉ.

Una obvietat, oi?

I tanmateix, hi ha moltes persones que respiren malament.

Però què vol dir respirar bé? Fixeu-vos en un nen petit. Veureu com el seu abdomen puja i baixa tranquil·lament, la respiració flueix de manera suau i sense interferències de cap tipus. En algun moment del nostre creixement, i sense saber massa bé com ni per què, s’ha produït un canvi que ens ha portat a respirar de manera més superficial i amb la part superior del tòrax.

Respirar bé, vol dir, recuperar el que havíem après. Per això, el millor és seure amb l’esquena recta, portar la nostra atenció a l’abdomen i fer dues o tres respiracions en les que en primer lloc s’ompli la panxa, i després, deixar que la respiració actuï per ella mateixa.

Què aporta respirar així?

En primer lloc, tenir la sang més oxigenada i això sol fa que tot el metabolisme funcioni millor i més calmadament. Això afecta de manera específica el nostre cervell. Amb menys esforç pot fer més i de més qualitat essent el resultat un pensament més clar.

En segon lloc, prendre més consciència del moment. La respiració ens porta sempre al moment present. No es pot produir ni en el futur ni en el passat, només ara. Respirar bé ens ajuda a arrelar-nos a l’ara, a l’atenció plena.

En tercer lloc, regular millor la nostra resposta emocional, calmant els nostres ànims i no reaccionant, sinó ajudant-nos a ser més proactius.

Proveu-ho i noteu-ne els beneficis.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s